Dirigent

 

 THOMAS MELLAERTS

12654340_740412262759946_5557973925252041232_n (2)

Thomas werd geboren in 1990 te Leuven.

Hij volgde notenleer en trompet aan de muziekacademie van Tienen. 

Door de jaren heen participeerde en won hij verschillende wedstrijden, waaronder de Jong Tenuto-wedstrijd, Vlamo-solistenwedstrijden en een plaats in het NJO (Nederlands Jeugdorkest). Hij was op  Klara te horen in de finale van de Jong Tenuto-wedstrijd en in het programma “Klara for Kids”. 

Hij koos voor een professionele masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, KCB, waar hij in 2014 het masterdiploma trompet behaalde bij docent Manu Mellaerts, alsook het lerarendiploma. Hij trad reeds meermaals op als solist met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Hij genoot verschillende masterclasses bij Reinhold Friedrich, Vladimir Kafelnikov, Matthias Höfs, Jeroen Berwaerts, Fred Mills, Franck Pulcini, Wiff Rudd en José Chafer.

Hij is leraar koper in het Stedelijk Conservatorium te Leuven, SLAC, de Jetse Academie en ARTienen.

Zowel op barok- als op moderne trompet freelancet hij bij verschillende professionele orkesten: de Muntschouwburg, Brussels Philharmonic, de Filharmonie en Orchestre Philharmonique de Liège. Hij is lid van het koperensemble ‘Belgian Brass’.

Hij is dirigent van de harmonie “De Verbroedering” uit Erps-Kwerps, de Kon. Harmonie St. Cecilia, Rotselaar en de Kon. Harmonie Sint-Jozef, Tielt-Winge.